Hassan klager over anholdelse

Den aarhusianske digter og folketingskandidat føler sig forkert behandlet af politiet

Yahya Hassen stiller som bekendt op til folketinget som løsgænger, men han har fået en noget uheldig begyndelse på livet som folketingskandidat.

Natten til søndag blev han anholdt i Aarhus efter noget uro på baren 'Under Masken' i Aarhus.

Se: Anholdt efter bytur

Men den anholdelse var for hårdhændet, og nu har Yahya Hassan klaget til den særlige Politiklagemyndighed, oplyser hans advokat Claus Bonnez til TV 2.

- Vi mener, der er tale om en ulovlig politiforretning. Min klient oplyste alt hvad han skulle til politiet, man beslaglagde uberettiget en mobiltelefon, som han filmede episoden med, og anholdelsen var alt for hårdhændet, min klient har oplyst at han blev lagt i håndjern, siger Claus Bonnez til TV 2.

Yahya Hassan forklarer til TV 2, at han ankom sent til baren og købte en øl, der så blev fjernet fra ham, da stedet skulle til at lukke.

Der ankom en politipatrulje og bad om navn og CPR-nummer, forklarer Yahya Hassan.

Se: Forsker: Yahya får det svært

Han giver politifolkene det, de vil have, men senere samme nat blev han ifølge egen forklaring antastet af en gruppe unge i byen.

- Jeg blev omringet af en gruppe unge og overfaldet, men forbipasserende i byen kom mig til undsætning. I den forbindelse tabte jeg min hat, siger Yahya Hassan til TV 2.

Det var så da han ledte efter hatten, at han blev anholdt, forklarer han.

- Der kommer to politipatruljer, fire politifolk i alt, og de giver mig håndjern på, og det var meget voldsomt. Jeg tager min mobiltelefon op for at dokumentere episoden, men min mobiltelefon bliver uberettiget konfiskeret. De vred mine arme om til smertegrænsen og behandlede mig i det hele taget meget hårdt mens jeg var i deres varetægt. Jeg følte, jeg gik fra et overfald til et andet, siger Yahya Hassan til TV 2.