Hash og baseball-bat: Første nat med visitationszone

Første nat er overstået efter Østjyllands Politi indførte to visitationszoner i det vestlige Aarhus, fordi de vurderer, at en konflikt er ved at blusse op igen.

Efter flere våbenfund og andre indikationer på konfliktoptrapning mellem grupper i det vestlige Aarhus indførte Østjyllands Politi to visitationszoner gældende fra klokken 18 onsdag.

Torsdag morgen oplyser Østjyllands Politi til TV2 Østjylland, at den første aften og nat efter oprettelsen er forløbet relativt roligt.

- Der har ikke været uro eller større episoder. Vi har kørt meget i området og foretaget visitationer og ransagninger, siger Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

To personer sigtet

I alt har Østjyllands Politi foretaget 45 visitationer og 13 ransagninger i løbet af aftenen og natten. To af dem har ført til sigtelser.

- Vi har sigtet en person for besiddelse af hash og en anden person for at have et baseball-bat i sin bil uden at have haft et anerkendelsesværdigt formål med det, siger Jakob Christiansen.

- Derfor betragter vi det som et våben.

Det var ved en ransagning af en bil omkring kl. 2.00 på Herredsvang at en patrulje fandt et baseball-bat. Den 21-årige fører af bilen forklarede, at han skulle bruge det til at spille baseball med, men den forklaring troede betjentene ikke på, og han blev derfor sigtet efter våbenloven.

Derudover var det en 19-årig mand, der tidligere på aftenen blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, da han blev visiteret på Torpevænget. Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Fortsætter patruljering og holder øje

Jakob Christiansen fortæller, at det er for tidligt at konkludere, om visitationszonerne har haft indflydelse på, at der har været stille i området.

- Vi kan konstatere, at der har været relativt roligt. Vi fortsætter med at patruljere i området og holde øje. Vi er opmærksomme på udviklingen.

Zonerne er oprettet i to områder omkring Gellerupparken/Toveshøj og Trillegården/Herredsvang, og visitationszonerne varer foreløbig til og med fredag den 12. februar.

Politiet har de seneste dage fundet flere våben i områderne.
Politiet har de seneste dage fundet flere våben i områderne. Foto: Østjyllands Politi

Flere våben fundet

Chefpolitiinspektøren oplyste onsdag til TV2 ØSTJYLLAND, at politiet de seneste dage har fundet flere våben i området. Mest alvorligt er fundet af en revolver, men der er også fundet knive og peberspray. Våbnene er fundet i henholdsvis Torpevænget/Kappelvænget i Herredsvang og Gellerupparken.

Politiet vurderer, at der er flere årsager til konflikten mellem grupperingerne:

- Der er ikke én udløsende faktor. Vi tror, det handler om håndtering af narkotika, og man kan heller ikke afvise, at det handler om revanchering af noget, der tidligere er sket, sagde Klaus Arboe Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hjemmeskole studerende

play De fleste studerende føler sig ensomme under nedlukning

Vaccine

liveblog COVID-19 LIVE: Nyt vaccinationssted i Østjylland

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen