Hash-levering fristede mange

67 købere blev fanget i politiets aflytning af sagen

67 personer blev fristet af direkte levering af hash til deres dør i sidste uge, hvor Østjyllands Politi aflyttede en hashsælgers telefon.

Politiet slog til forrige mandag og sigtede to personer for at sælge hash, og lige siden har en specialpatrulje arbejdet på at få identificeret alle køberne.

Det har indtil videre ført til 22 sigtelse i de tilfælde, hvor Østjyllands Politi har kunnet bevise, at personerne rent faktisk har købt den hash, som de fik leveret til deres dør.

Derudover er 45 personer i politiets søgelys, fordi de har vist interesse for at købe hash, men enten ikke har fået det leveret, eller ikke har kunnet få det de gerne ville have. I de sager ender det med en såkaldt bekymringssamtale.

- Vi kan ikke bevise, at de har købt hash, men vi kan bevise, at de har haft hensigten. Enten fordi de står i et køberregister, og er med i en "tilbuds-smskæde", eller fordi vi ved, de har forsøgt at købe hash. I de tilfælde ringer vi og tager en alvorssnak med dem, siger leder af specialpatruljen ved Østjyllands Politi, vicepolitikommissær Kristian Harlev Sørensen.

Politiet har endnu ikke fået kontakt til alle 45 personer, der skal have en bekymringssamtale, men de 22 sigtede kan se frem til bøder i størrelsesordenen 2000 til 4000 kr.

Atypiske købere

De 67 købere politiet har fået identificeret er overvejende mænd fra Aarhus i alderen 18-23 år. Og så er det langtfra den type hashkøbere, som specialpatruljen normalt stifter bekendtskab med.

- Flere af dem, vi har været i kontakt med, giver udtryk for, at de aldrig kunne finde på at gå ned på gaden og købe hash. Men her kom tilbuddet ind af brevsprækken, og varerne blev leveret til døren, og det var alligevel for stor en fristelse. Og det understreger jo bare vigtigheden af, at vi får sat en stopper for den fremgangsmåde, så flere ikke bliver fristet og risikerer at ende i et misbrug , siger Kristian Harlev Sørensen.

Sagen mod de to mænd bag "God røg - du ringer, vi bringer" efterforskes stadig.