Hash-konflikt i Aarhus: Mand anholdt med kniv i underbukserne

En 24-årig mand skal fremstilles i grundlovsforhør for besiddelse af kniv. Manden tilhører én af de grupperinger, politiet holder øje med i Aarhus.

Den 24-årige mand er en del af én af de to grupperinger i Aarhus, som Østjyllands Politi holder særligt øje med. Genrefoto. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Fredag formiddag klokken 12 skal en 24-årig mand fremstilles i grundlovsforhør.

Det sker, efter at han onsdag aften blev anholdt i Brabrand ved Aarhus med en kniv i underbukserne.

Læs også To personer ramt af skud og stukket ned

Den 24-årige mand tilhører desuden én af de to grupperinger i Aarhus, der kæmper om hashmarkedet i byen.

- Der er foretaget en juridisk vurdering, som lyder på, at han har brudt knivloven. Da han er part i en igangværende konflikt i Aarhus, vurderes der, at han skal fremstilles i grundlovsforhør, siger pressemedarbejder ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.  

De seneste uger har Østjyllands Politi holdt særligt øje med de to grupperinger i det norvestlige Aarhus, hvor politiet har oprettet en visitationszone. Den 24-årige mand blev dog anholdt i Brabrand, som ligger uden for zonen.

Læs også Politiet er glad for antallet af våben fundet i visitationszonen

- Anholdelsen skete i forbindelse med et rutinetjek. Betjentene i patruljevognen syntes, bilen så mistænksom ud og valgte derfor at standse den, siger Jakob Christiansen.

Visitationszonen fortsætter som minimum frem til 18. marts. Foto: Østjyllands Politi

Ifølge pressemedarbejderen ved Østjyllands Politi har anklageren anmodet om lukkede døre ved grundlovsforhøret af den 24-årige mand.