Hash-dag gav bøderegn

Der var demonstration for fri hash i medicinsk øjemed mandag - og nogen tog forskud på glæderne

Foto: Colourbox

Mandag var det den 20. april, og den dato er i hash-glade kredse også kendt som 420, som er blevet et anerkendt slang-tal for hash.

Det blev markeret mellem klokken 17 og 18 i går i Aarhus, hvor der blev afholdt en demonstration for legalisering af cannabis i medicinsk øjemed. Demonstrationen startede og sluttede på Rådhuspladsen.

Se: Anholdt med 1,1 kilo hash

Men nogle fejrede legaliseringen inden, den er opnået. Således blev ni af de i alt 50-75 demonstranter skrevet for loven om euforiserende stoffer.

Det drejede sig i alle ni tilfælde om hash, oplyser Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Demonstrationen var ikke det eneste sted, hvor der kom ild i en joint eller to. I Mølleparken blev yderligere ni sager skrevet op for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

- Vi ved, at der bliver røget noget hash nede i Mølleparken, og vi var opmærksomme på, at det var 420-dag, men vi handlede ikke anderledes, end vi havde gjort på enhver anden dag, siger leder af specialpatruljen, politikommissær Kristian Harlev til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I et af tilfældene var det en genganger fra demonstrationen, der igen blev skrevet op i Mølleparken, oplyser Kristian Harlev.

Tre overtrådte ordensbekendtgørelsen ved at sætte klistermærker på fremmede folks biler, og en enkelt var i besiddelse af et knojern, men generelt siger Kristian Harlev, at demonstrationen foregik med god stemning.