Harmonikaspiller anmeldt til politiet: Kvinde var utilfreds med playliste

Torsdag eftermiddag fik en kvinde nok af en gademusikant i Aarhus.

En gademusikant blev torsdag anmeldt til politiet for at spille de samme numre igen og igen.

Henover sommeren har landets politikredse modtaget en klagestorm over fester og høj musik om aftenen.

Torsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi en lignende, men alligevel noget anderledes, anmeldelse fra en borger.

- Vi har haft en sommer med usædvanlig mange anmeldelser om musik til ulempe, og det er jo også en del af politiets opgaver, fortæller pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Finn føler sig jordet – har fået seks meter høj vold i baghaven

Torsdag var en kvinde dog blevet så træt af en harmonikaspiller på Skt. Clemens Torv i Aarhus, at hun mente, politiet måtte gribe ind. Ifølge kvinden havde den mandlige harmonikaspiller siddet på det samme sted flere dage i træk.

Spillede ensformig musik

Efter flere dage med musik fra gaden fik anmelderen nok. I halvanden time inden hun kontaktede politiet, havde gademusikanten ifølge anmelderen kun spillet de samme fem melodier igen og igen.

- Det er typisk lydstyrken, folk reagerer på, og ikke om folk spiller for dårligt eller for ensformig musik. Men i dette tilfælde synes den kvindelige anmelder, det er træls, at gademusikanten kun spiller de samme numre, fortæller pressemedarbejder Janni Lundager.

Læs også Blodbank søger donorer til nyt plasmacenter: - Det er en kritisk situation

Politiet gjorde anmelderen opmærksom på, at de ikke har ret til at bestemme en gademusikants playliste, men at der ville blive sendt en patrulje ud for at tjekke, om manden havde tilladelse til at sidde på stedet og spille.

Da patruljen kort efter kom forbi, var harmonikaspilleren dog forsvundet fra stedet.

- Det er kommunen, der kan bestemme, hvad reglerne for gademusik er i den pågældende kommune, forklarer pressemedarbejderen ved Østjyllands Politi.