Hård tone i bispevalget

Sognepræst synes, at tonen er for hård i valgkampen til bispevalget i Aarhus Stift

01:53

1 af 2

Den ene af de to kandidater til bispevalget i Aarhus Stift er blevet systematisk chikaneret af en gruppe præster ved en række valgmøder. Det mener en anden præst, som nu retter kritik af kampagnemetoden.

Jens Maibom Pedersen var lørdag på gaden for at samle opbakning til sit kandidatur til bispevalget i Aarhus Stift. Opbakning, som han ledte længe efter til en række debatmøder tidligere op året.

Her stillede en gruppe præster gentagende gange spørgsmål ved hans ledelsesstil.

- Jeg undrer mig over, at der er nogen, som har bragt sig selv i spil på den måde, men jeg synes, at det siger mere om dem end om mig, siger Jens Maibom Pedersen, der er bispekandidat til bispevalget i Aarhus Stift.

Se: Direkte duel i bispevalget

Det vækker forundring hos Peter Sporleder, der er sognepræst i Holme Kirke og stiller for Jens Maibom Pedersen. Han mener, at der bliver gået for hårdt til den i valgkampen, når præsterne bliver ved med at stille de samme spørgsmål igen og igen.

- Når de så får svar på spørgsmålene, sidder de højlydt og ryster på hovedet og buher, og det, synes jeg, ikke er i orden. Det er synd for valgkampen, der er en demokratis proces, og det ødelægger det, siger Peter Sporleder.

Men det forstår Peter Brøndum Ikke. Han er sognepræst i Skt. Markus Kirke og kampagneleder for Henrik Wigh-Poulsen, der er Jens Maibom Pedersens modstander til bispevalget.

- Det er bare et tegn på, at det, der sker ude i samfundet, lige så stille er ved at rykke ind i kirken, og det jeg ikke forstå, at der er nogen, som bliver så forskrækket over, for det har også været et tema i valgkampen, at den skulle være moderne, siger Peter Brøndum, der mener, at det er "noget pjat" at betegne det som chikane.

Peter Sporleder mener ikke, at den slags hører hjemme til et bispevalg.

- Det er valgkamp, og det er nok svært at undgå i en valgkamp, men vi burde bare være bedre end det, siger han.

Resultatet af bispevalget foreligger den 7. maj.

Du kan se mere om valgkampen i tv-indslaget øverst på siden.