Har føling med sine fans

Fornemmer, hvordan fans tager imod sangene

Mere end 10 år med succes i musikbranchen har givet sangerinden Tina Dickow en rigtig god fornemmelse for, hvordan hendes musik virker på det danske såvel som internationale publikum.

- I forhold til England og USA er den her plade nok det mest rammende, jeg nogensinde har lavet. Fordi det er mindre poppet og har en mørk og folk-agtig tone. Det er mere simpelt og direkte og mandigt, hvis man kan sige det, forklarer sangerinden, hvis 10. studiealbum, 'Whispers', udkommer i sensommeren.

Danskere og briter har forskellig smag

Et af Tina Dickows største hits i Danmark er nummeret 'Room with a View' fra 2005. En sang, som tyskerne også har taget til sig.

I England og USA blev den følsomme ballade fra Dickows andet album 'Notes' dog aldrig et hit. Og det var der en god grund til, mener kunstneren.

- Det, tror jeg simpelthen, er en sproglig ting. Det nummer har bare ikke helt den sproglige modenhed, som en englænder ville kræve, siger Tina Dickow og fortsætter:

- Det er også noget med lyden og tonen, der gør, at nogle numre går rent ind i Danmark, mens de i England og USA rammer lige forbi. Men det er altså ikke noget, jeg går og tænker på, mens jeg laver musikken. Så ville jeg jo blive helt skizofren, siger hun.