Handicappede skal på ferie

SF i Aarhus Kommune vil sørge for, at alle voksne i Aarhus Kommunes botilbud sikres en uges ferie om året

Foto: Colourbox

SF i Aarhus vil afsætte fem millioner kroner til, at alle voksne handicappede i kommunens botilbud sikres en uges ferie med en ledsager om året.

- Voksne med handicap har naturligvis også brug for at komme væk fra hverdagen og på ferie. Men det kræver altså, at der kommer en ledsager med. Ministeriet har slået fast, at det er en kommunal service, og så må vi bare levere den. Vi kan ikke være andet bekendt, siger Thomas Medom (SF), der er social og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Lykkes det for SF at få forslaget igennem betyder det derfor, at alle beboere i Voksenhandicaps botilbud sikres en uges ferie i Danmark med en ledsager.

- Uanset, om det er rimeligt eller ej at bede borgerne om selv at bidrage, skal vi i Aarhus ikke være i den situation, at vores beboere i botilbuddene ikke kan komme på ferie. De penge skal findes, og det foreslår vi derfor, at byrådet vedtager, siger Thomas Medom.

Forslaget er en del af SFs budgetudspil om at hæve serviceniveauet på handicapområdet, og det skal behandles på byrådsmødet onsdag.