Håndboldklub må opgive

SK Aarhus lukker efter lang "dødskamp"

Det er slut med tophåndbold i SK Aarhus, efter bestyrelsen nu har besluttet at lukke klubben efter flere ihærdige forsøg på genoplivning af den skrantende økonomi. Det meddeler klubben i en pressemeddelelse.

- Det er med stor sorg, at vi nu er kommet frem til denne konklusion om lukning. Vores nuværende investorer har meddelt, at de ikke ønsker at indskyde yderligere midler, og uden deres opbakning vurderer vi, at det ikke kan lade sig gøre at drive klubben videre på
nuværende tidspunkt, hedder det.

Spillernes talsmand, Rikke Poulsen, siger til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Jeg er rystet. Vi har sagt ja til lønnedgang og fik at vide, at så ville klubben kunne klare sig i denne sæson. Og derfor er det et stort chok, at få at vide, at vi ikke længere har en klub.

- Jeg er rigtig ærgerlig over at vi ikke vi ikke kan få lov til at fortsætte. Det er slet ikke til at forstå. Jeg synes vi har et rigtig godt hold og at vi har fortjent at være her. Derfor er jeg både ked af det og meget frustreret lige nu, siger hun.

Redningsarbejdet, som man nu opgiver, har stået på i flere år, og klubben måtte sidste år kæmpe sig gennem en betalingsstandsning. Det lykkedes.

Indtægterne for små
Men trods et - ifølge klubben - konservativt budget og accepteret lønnedgang hos både spillere og den øvrige stab i klubben, er indtægterne for små til, at økonomien kan hænge sammen.

- Når vi vælger at reagere nu, er det blandt andet for ikke at sætte klubben i gæld, og vi håber dermed at undgå, at samarbejdspartnere til SK Aarhus taber penge.

- Det er vigtigt at understrege, at lukningen sker uden væsentlig gæld i klubben. Vi kunne være fortsat en kort tid endnu, men med udsigt til at kontoen snart vil stå i minus. Derfor lukker vi klubben med et lille plus på kontoen, hedder det i pressemeddelelsen.

Spillerne er blevet informeret om beslutningen mandag formiddag, og klubben har allerede indstillet træningen, ligesom der heller ikke bliver flere ligakampe med SK Aarhus som den ene part i denne omgang.

- Vi håber, at samtlige vores spillere vil finde en ny klub at spille for, således at deres talent forsat udvikles til gavn for dansk håndbold, lyder det.

SK Aarhus ligger i øjeblikket nummer otte i Dame Håndbold Ligaen, men klubben dumper nu ned som nummer 12 uden point.