Halvdelen af Åbyhøj er uden varme

AffaldVarme Aarhus kan fredag ikke levere varme til omkring 5500 beboere i Åbyhøj

Opdatering: AffaldVarme Aarhus har siden klokken 14.00 igen leveret varme og varmt vand til bydelen Aabyhøj. Men da systemet har været tømt, kan der gå nogle timer, inden alle husstande igen har varme og varmt vand

Groft hærværk mod et kabelskab ad flere omgange torsdag eftermiddag og aften sætter elektrikere og varmeanlæg på overarbejde. Fredag er alle borgere i Åbyhøj syd for Silkeborgvej uden varme og varmt vand.

- I går begik gerningsmænd tre gange hærværk mod et kabelskab i området. En af gangene blev der viklet tov rundt om kablerne, som så blev revet ud. Det er store skader, som ikke lige er sådan til at fikse, siger driftsmester hos AffaldVarme, Lars Peter Jensen, til tv2oj.dk.

For at yde hærværk er en låge til en transformer brudt op. Det er gennem denne at varmen sendes ud til beboerne.

Bekymret for de ældre

- Elektrikere arbejder her til eftermiddag på højtryk for at fikse kabelskabet. Så snart det er lykkes, har jeg en mand klar på varmeanlægget, som sørger for, at der igen kan leveres varme til hele Åbyhøj, fortæller Lars Peter Jensen.

I alt er det ca. halvdelen af bydelen - svarende til 5500 mennesker - som er uden varme. Det er naturligvis ikke optimalt, medgiver driftsmesteren.

- Der ligger nogle plejehjem i området, så det bekymrer mig, at de er uden varme. Derfor arbejdes der også intensivt på at ordne skabet, forklarer Lars Peter Jensen.

Ingen idé om motivet

Hærværket mod kabelskabet er anmeldt til politiet, som var på stedet flere gange i løbet af torsdag eftermiddag og aften.

- Vi var derude første gang ved 16-tiden, hvor gerningsmænd havde spændt et tov omkring elskabet for at ødelægge det. Senere brugte de også en bil til at trække kabler ud af skabet, siger vagtchef hos Østjyllands Politi, Jes Frederiksen, som samtidig oplyser, at han ikke har nogen idé om, hvorfor der er begået hærværk på stedet.

AffaldVarme Aarhus håber på at kunne sende varme ud til de berørte ejendomme klokken 16. De fleste af beboerne har været uden varme og varmt vand siden i går aftes ved 22.15-tiden.

mikkel_rasmussen_psykiatrilisten.jpg

Psykiatri-Listen i møde tirsdag formiddag: - Jeg håber, der kan være plads til os ved næste valg

Det Nye Universitetshospital

Tidsplanerne skrider under supersygehusene - dog ikke i Aarhus

Bilka VS detailhandel

play Handelsekspert: Det bliver ikke corona, men dårlig service, der dræber detailhandlen

def_thumb,50_percent

playEfter masseaflivning: Østjysk dyrepark har lovlige mink

Corona fremtid covid 19

Danske smittede, indlagte og døde fordoblet på seks uger – men hvordan bliver de næste seks?

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem