Halter bagefter med billetter

Kan ikke betale med mobil-app i busserne

02:58

1 af 2

Hvis man skal betale for en billet i de aarhusianske bybusser, er det med at hive mønterne op af lommen eller klippekortet frem.

I landets anden største by er det nemlig ikke muligt at betale med en mobil-app, ligesom det ellers er gældende i blandt andet København, Odense, Aalborg og Esbjerg.

Aarhus halter bagefter, når det kommer til mobilbetaling, og det kan passagererne ikke være stillet med. Det mener byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Lene Horsbøl (V):

- Det er ret pinligt og en skam, at vi ikke kan indføre en så simpel løsning (mobil-app, red.) i Aarhus, siger Lene Horsbøl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bare 40 kilometer længere nordpå i Randers trykker passagererne lystigt på deres mobilskærme, når de skal betale for en busbillet. Her kan man downaloade en mobil-app fra Midttrafik og med bare få klik betale for sin køretur.

Mobil-app'en har været tilgængelig i omkring et år og fik rosende ord med på vejen af de passageer, som TV 2 | ØSTJYLLAND talte med.

Rejsekort frem for mobil-app

Derfor undrer det de aarhusianske buspassagerer, at de ikke har de samme muligheder:

- Det er vildt irriterende. Hvis ikke du har nogle mønter eller et klippekort, kan du ikke komme med, siger Maria Danmark.

I Aarhus satser man i stedet på det omstridte rejsekort, som bliver indført i 2015. Tidligere har kommunen også forsøgt sig med dankortbetaling i busserne, men den løsning kom aldrig til at virke på grund af fejl.

Selvom næste stop hedder rejsekortet, mener byrådsmedlem Lene Horsbøl (V), at kommunen skal satse på to heste og få indført en mobil-app:

- Vi har jo i forvejen mistet rigtig mange penge på grund af de nuværende billetautomater, fordi folk ikke kan bruge dankort i dem, så jeg tror ikke, det bliver en ret stor omkostning. Jeg tror også langt hen ad vejen, at det vil være pengene værd, siger Lene Horsbøl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hør, hvad passagererne i Aarhus og Randers sagde til de forskellige betalingsmuligheder, i tv-indslaget øverst i artiklen.