Hærværksmænd fældet af deres egne sko

En 25-årig mand hoppede rundt på fem biler, så de fik buler. Manden blev fældet af sin egen skosål. En anden hærværksmand oplevede samme skæbne

Søndag var en hærværksmand på spil her på Teglværksgade i Aarhus. Manden hoppede på fem biler, som fik buler. Foto: Google Street View

To mænd er inden for det seneste døgn anholdt i to forskellige hærværkssager, og i begge tilfælde blev de fældet af deres skosåler. 

Søndag morgen blev en 25-årig mand anholdt og sigtet for hærværk efter at have hoppet rundt på fem biler på Teglværksgade i Aarhus C.

Et vidne så den 25-årige, der gik rundt oven på flere parkerede biler og hoppede på dem, så de fik buler.

En enkelt bil fik knust forruden.

Da vidnet råbte af ham, flygtede han fra stedet, oplyser Østjyllands Politi. 

Vidnet ringede til politiet og ud fra hendes detaljerede signalement kunne en patrulje anholde den formodede gerningsmand tæt på gerningsstedet bare to minutter efter.

Han nægtede at have noget med hærværket at gøre, men bilerne var våde af dug, så der var meget tydelige aftryk fra skosåler.

De passede fuldstændigt på de sko, som den anholdte havde på, og han blev derfor sigtet for hærværk. 

Læs også Kvinde bragede bil ind i hus: Sigtet for spritkørsel

Luskede rundt i baggård

Natten til mandag blev endnu en mand fældet af sine skosåler.

En beboer på Gebauersgade i Aarhus C opdagede en mistænkelig mand, der luskede rundt i ejendommens baggård.

Han kontaktede politiet, da han troede, at manden ville stjæle nogle cykler.

Da patruljen nåede frem, opdagede betjentene aftrykket af en sko på en parkeret bils siderude. Kort derfra fandt de så personen, en 25-årig mand, som var set luske rundt.

Han havde ingen stjålne ting på sig, men det viste sig, at hans skosåler matchede aftrykket på bilen, og han blev derfor anholdt og sigtet for hærværk.