Hækkeløber Sara Slott er Årets Østjyske Sportsnavn

OL-sølvvinderen Sara Slott Petersen gik hele vejen ved prisuddelingen DM Festen 2016, hvor hun vandt en af aftenens helt store priser

02:21

- Og vinderen er: Sara Slott Petersen! 

Det var den tidligere tennisspiller Kenneth Carlsen, der fik æren af at råbe det ud til hele salen og til seerne hjemme i stuerne, at hækkeløberen Sara Slott Petersen er kåret som Årets Østjyske Sportsnavn.

Det skete ved prisuddelingen DM Festen 2016 lørdag aften. En fest, som Aarhus Kommune arrangerer hvert år for at hylde lokale talenter.

Læs også Classic Race hædret i Aarhus: Jeg håber, at Niels kigger med

Sara Slott Petersen fik prisen for Årets Østjyske Sportsnavn, som TV 2 | ØSTJYLLAND har indstiftet, for sin præstation ved OL i Rio de Janeiro i 2016, hvor hun vandt sølv ved 400 meter hæk. Derudover satte hun trumf på og vandt EM-guld i Amsterdam. 

- Jeg kom til at glæde mig en anelse for tidligt med 80 meter igen. Jeg nåede lige at tænke: "Shit man! Det er for fedt det her", og så var det, at det gik galt, fortalte Sara Slott Petersen på scenen omkring de dramatiske sekunder, hvor hun endte med at vinde OL-sølv. 

Tidligere på aftenen vandt hendes træner Mikkel Larsen prisen som Årets Træner. Sammenlagt har de to været på træningslejr sammenlagt i 2,5 år sammen, viser deres egne optællinger.

Læs også Sara Slotts ungdomstræner forudså OL-succes

Om Mikkel Larsens pris sagde hun til showet:

- Jeg tror, det er en kombination af, at det er mine ben og hans planlægning. Det går op i en højere enhed, 

Det er sportsredaktørerne fra Midtjyllands Avis, Randers Amts Avis, Aarhus Stiftstidende og TV 2 | ØSTJYLLAND, som har stået for at udvælge Sara Slott Petersen som vinder. 

Sara Slott Petersen på scenen for publikum i Hermans i Tivoli Friheden til dette års DM Festen

Sara Slott Petersens OL-sølvmedalje var den første medalje af sin slags nogensinde til en dansk kvinde i løbedisciplinerne. Det var dermed historisk. 

I kategorien Årets Østjyske Sportsnavn var hun oppe imod Bjerringbro-Silkeborgs håndboldherrer og Randers HKs håndboldkvinder.

Udover prisen som Årets Østjyske Sportsnavn vandt Sara Slott Petersen også Boye prisen, som uddeles af Århus Stiftstidende. 

Du kan se Sara Slott Petersen få overrakt prisen i videoen øverst i artiklen.

Sara Slott Petersens priser

  • 2017: Årets Østjyske Sportsnavn og Boye prisen 
  • 2016: Idrætsprisen - Kulturministeriets pris
  • 2015: Boye pokalen - Bedste sportspræstation i Aarhus
  • 2008: Årets olympiske håb og Den Gyldne Puma – Danmarks bedste atletikudøver
  • 2006: Årets ungdomsudøver i Danmark
  • 2005: Årets ungdomsudøver i Danmark
  • 2003: Gunner Nu Hansen legat

Kilde: Saraslott.dk