Hæder til Elsebeth Egholm

Forfatteren Elsebeth Egholm får titlen som Årets Æreshåndværker

Tidligere år har det været Thorkild Simonsen, Prins Joachim, Troels Kløvedal og Simon Kvamm, der er løbet med titlen.

I år går hæderen som Årets Æreshåndværker til forfatteren Elsebeth Egholm, skriver Aarhus Haandværkerforening i en pressemeddelelse.

Prisen gives til en østjyde, der har bevist at beherske sit håndværk så godt, at det har skabt opmærksomhed langt uden for Østjylland.

Begrundelsen for valget af Elsebeth Egholm, som er forfatteren bag krimiserien om Dicte Svendsen, der for nylig blev filmatiseret, er, at hun via sit forfatterskab har formået at få Aarhus og Østjylland helt ind i stuerne hos familien Danmark.

Bestyrelsen bag Medaljefonden i Aarhus, som uddeler prisen, er særligt imponerede over Elsebeth Egholms evne til at skildre almindelige mennesker med en dragende psykologisk dybde.

Filmatiseringen har med en spændende handling og flotte billeder betydet, at såvel den danske befolkning og krimielskere i mange andre lande nu ved, hvordan der ser ud på Aarhus Havn, i en baggård på Trøjborg eller på landet lidt uden for Aarhus, skriver foreningen.

Prisen overrækkes af Prins Joachim, borgmester Jacob Bundsgaard og Medaljefondens formand Søren Dyhr onsdag 13. maj klokken 17 på Aarhus Rådhus.