Håb i udvisningssag

Borgmester mener ikke slaget er tabt

01:55

1 af 2

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), vil have sagen med den udvisningstruede vietnamesisk kvinde Yen Ngoc gennemgået endnu en gang. Han  mener ikke, slaget endnu er tabt:

- Jeg er selvfølgelig glad for, at justitsministeren udtaler sig i den her sag, og at den afgørelse der skal falde i sagen selvfølgelig skal ske inden for lovens rammer. Men det er for mig vanskeligt at forstå, at en mand som har gjort alt, hvad man kunne forvente af ham ikke kan få lov at blive sammen med sin familie, siger borgmesteren til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sådan lyder meldingen efter at justitsminister Morten Bødskov (S) i går for første gang stillede op til interview i sagen om Yen Ngoc, der står til at blive vist ud af Danmark.

Det sker efter et massivt politisk pres fra det socialdemokratiske bagland, der kræver, at ministeren skrider ind. Også politikere fra flere andre partier har kritiseret udvisningen skarpt.

Udvisningen skyldes, at Yen Ngoc' mand, Kenneth Iversen, tidligere har fået revalidering efter en arbejdsulykke. I dag arbejder han som ingeniør og forsøger selv sin familie.

Ministeren griber ikke ind

Trods de massive protester kan justitsministeren efter eget udsagn ikke hjælpe den aarhusianske familie. Morten Bødskov ønsker heller ikke at ændre reglerne.

- For regeringen er det vigtigt, at vi har muligheder for at stille krav om selvforsørgelse. Det at kunne forsørge sin ægtefælle, det er afgørende - blandt andet også for en vellykket integration i det danske samfund, siger Morten Bødskov til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Står det til borgmesteren i Aarhus mener han dog beslutningen forskelsbehandler danskere og udlændinge, og han ønsker at få sagen gennemgået mere nøje:

- Jeg håber udlændingenævnet vil kigge på, om man med sikkerhed har behandlet den her sag helt efter loven, siger han.

Se hele interviewet med borgmesteren i videoen øverst på denne side.