Gymnasten på dansegulvet

Elitegymnasten, der bevægede sig ud på dansegulvet

04:12

1 af 2

I TV 2 | ØSTJYLLANDS serie om østjyske sportspersonligheder er turen kommet til Helge Vammen. Den 28-årige gymnast har vundet flere mesterskaber, men han blev for alvor kendt blandt den danske befolkning, da han vovede sig ud på dansegulvet i den bedste sendetid.

- 2014 har været resultatmæssigt et fint år. Jeg havde et rigtig godt EM og et nordeuropæisk mesterskab, hvor det blev til fire guldmedaljer, siger Helge Vammen.

Den daglige træning foregår i gymnastikcentret i Risskov. Her er han medlem af Vejlby Idræts Klub, og det har han været, siden han som dreng blev sendt derhen af sine forældre.

- Jeg tror egentlig bare, at jeg var lidt for hyperaktiv derhjemme. Jeg lavede saltoer i mine forældres seng, og det så lidt farligt ud, så mine forældre tog mig med i gymnastikhallen, og så syntes jeg, at det var sjovt, og så blev jeg bare hængende, siger Helge Vammen.

Han har nu trænet i 20 år, og han har flere gange vundet DM og deltaget i både EM og VM.

Sideløbende med gymnastikken har Helge Vammen taget en uddannelse i virksomhedskommunikation.

I efteråret 2014 blev han dog udfordret ud over det sædvanlige, da han deltog i TV 2-programmet Vild med Dans. Her dansede han sammen med den professionelle danser Sofie Kruuse.

- Omfanget af at sige ja til at deltage i sådan et program har været lidt større, end jeg havde regnet med. Jeg vidste godt på forhånd, at der skulle en del træning til, men ellers havde jeg troet, at det var noget med at tage til København fredag eftermiddag og så lige danse inde i tv-studiet og så ellers bare tage hjem, siger Helge Vammen.

Men sådan var dette ikke helt.

I tv-indslaget øverst på siden kan du møde dem 28-årige gymnast og høre mere om hans karriere og turen på dansegulvet.