Gymnasium: Det er træls

Langkær Gymnasium tager afstand fra Prag-ture

Uacceptabelt, pinligt og træls. Sådan lyder det fra vicerektoren på Langkær Gymnasium i Tilst ved Aarhus, efter en buschauffør fra Herning Turistfart har fortalt om en gruppe elevers opførsel på en bustur fra Aarhus til Prag, hvor de skal holde vinterferie.

Buschaufføren har blandt andet fortalt til TV 2 | ØSTJYLLAND, at bussen blev omdannet til en svinesti, og at politiet måtte tilkaldes, da de unge begyndte at ryge joints.

- Det er træls, fordi skolen ikke har noget med disse rejser at gøre. Vi har ikke arrangeret dem, der er ikke personale med på turene, og der må ikke annonceres for rejserne på skolen. Det er rejser som et fåtal elever køber af private rejsearrangører, der sikkert gør en god forretning, skriver vicerektor, Yago Bundgaard, på gymnasiets facebook-side.

Se: Trusler og svineri: Unge i Prag

- Jeg ønsker ikke at tro, at det var nogen af vores elever, der har opført sig sådan, som chaufføren beskriver det. Der er ikke to holdninger til, at sådan en opførsel er uacceptabel og pinlig. Uanset hvilken skole de kommer fra, må de rejsedeltagere stå til ansvar overfor rejsearrangør, myndigheder og forældre, fortsætter han.

De unge har booket turen til Prag gennem Prague Week.

Ved du noget om sagen, eller var du i bussen, der kørte fra Aarhus mod Prag lørdag aften, så hører vi gerne fra dig via redaktion@tv2oj.dk