Guten Tag! Tyskere kommer til Aarhus og runder rekordår af

Flere end 70.000 krydstogtgæster har besøgt Aarhus i 2016

Foto: Dennis Borup Jakobsen

Aldrig før har Aarhus haft besøg af så mange krydstogtgæster. Det er konklusionen et par dage før årets sidste krydstogtskib lægger til i Aarhus Havn. 

Læs også Invasion af krydstogt-turister

Skibet, der lægger til på mandag, kommer fra det tyske rederi AIDA, og det bliver dermed det samme rederi, der åbnede sæsonen, som nu også lukker den. Og det var i sandhed en rekordsæson for Aarhus, der fik besøg af flere end 70.000 krydstogtgæster.

- 2016 har været et godt år for turismen i Aarhus, og især inden for krydstogtturismen har vi nået historiske højder. Med stjerner i Michelin-guiden, titlen som Europæisk Kulturhovedstad 2017 og med de anerkendte kulturinstitutioner Aros, Den Gamle By og Moesgaard Museum i spidsen har byen positioneret sig som internationalt hotspot. Aarhus er simpelthen røget ind på must-see-listen hos højtforbrugende krydstogtgæster, siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen i en pressemeddelelse.  

2017 kan blive endnu bedre
Allerede et par dage før årets sidste skib lægger til i Aarhus, har VisitAarhus øje på næste år. Et år der bliver noget helt specielt for byen, da Aarhus skal være Europæisk Kulturhovedstad. 

Læs også Lavere billetpriser får flere med færgen

Også på krydstogtfronten kan 2017 blive noget helt særligt. 36 skibe med flere end 90.000 passagerer har allerede meldt deres ankomst næste år, og dermed kan 2017 blive endnu et rekordår for Aarhus. 

Krydstogtsæsonen 2017 begynder den 8. april og løber frem til 22. september. Dermed bliver sæsonen den hidtil længste krydstogtsæson i Aarhus.