Gule trekanter skal sikre lovlig parkering

Ifølge Aarhus Kommune bliver det nu lettere at parkere lovligt i byen

Foto: Google Street View

Denne sommer ændrede Aarhus Kommune p-reglerne, og det betød, at man ikke må parkere sin bil tættere på et vejkryds end ti meter. Indtil da lød reglen på fem meter.

- Men det er de færreste, der kører rundt med en tommestok eller et målebånd i bilen, og så svært skal det heller ikke være at finde ud af, hvor man lovligt kan parkere bilen i de aarhusianske gader, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), i en pressemeddelelse.

Derfor går kommunen nu i gang med at tegne gule trekanter kantstenen på alle relevante gader inden for Ringgaden, så det er nemt at se, hvor langt ti meter er.

Nye p-regler i Aarhus

Aarhus Kommune har i en årrække tilladt bilister at parkere fem meter fra nærmeste kryds i 21 gader for på den måde at skabe ekstra 50 p-pladser af hensyn til borgerne.

Men denne dispensation er ikke længere tilladt efter færdselsloven, og kommunen har derfor indført den samme ti meter-regel som resten af landet.

Bilister i de 21 gader vil i den kommende tid møde en flyer i forruden, hvor kommunen forklarer de gule trekanters funktion.

Det er planen, at samtlige gule pile skal være tegnet op senest 1. december 2015.

link