Gud boede i et parcelhus i 80erne

Optagelserne af 'Gud taler ud' begyndte i dag i Risskov

01:58

Skuespilleren Søren Malling har den altoverskyggende hovedrolle i filmatiseringen af Jens Blendstrups selvbiografiske bestseller 'Gud taler ud' fra 2004.

Bogen handler om Jens Blendstrups opvækst i 70ernes og 80ernes Risskov. Og ikke mindst opvæksten med den patriarkalske far, der styrer sine opgivelser med hård, kærlig og finurlig hånd. Og derigennem får tilnavnet Gud.

Læs også Film går verden rundt

- Det er alle dem omkring ham, der opfatter ham som værende Gud. Hvilket han er ret begejstret for. Hans børn siger Gud om deres far, siger Søren Malling, skuespiller fra København.

Bogen har flere gang været opført som teaterstykke, men nu skal den op på det store lærred. Og her var det vigtigt for produktionen at få den rigtige 80er stemning ind i filmen. Derfor var der også begejstring, da det lykkedes den at finde et parcelhus i Risskov, som kunne bruges som kulisse.

- Vi kontaktede ejeren, og det viste sig, at det var en ældre dame, som nu er på plejehjem, som har boet der siden 60erne, siger Morten Rasmussen, direktør i Deluca Film, Aarhus.

- Hendes sidste modernisering ligger en gang i 70erne så alting står fuldstændig, som det gjorde dengang. Det er jo en stor gave for projektet, siger Morten Rasmussen.

Læs også Filmbyen i Aarhus er på vej mod udvidelse

Ud over at en selvbiografi er 'Gud taler ud' også et et stykke humoristisk parcelhus-danmarkshistorie om både de lyse og mørke sider af tilværelsen.

Og det er det også vigtigt at have fokus på i dag, lyder det fra filmens kvindelige hovedrolle, der bliver spillet af den svenske sangerinde Lisa Nilsson.

- Selv om den er så tidstypisk i alt, hvad vi har gjort med scenografi osv, så handler den stadig om mennesker, familieliv og problematik i en familie, som er fuldstændig aktuel i dag. Desværre, siger Lisa Nilsson.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.