Grønt lys til at skyde måger

Naturstyrelsen har godkendt bekæmpelse af måger i Aarhus midtby

01:45

1 af 2

De seneste år har flere og flere aarhusianere følt sig forstyrret af måger i midtbyen.

Mange beboere har i den periode henvendt sig til kommunen, da mågernes skrig og aggressive adfærd har ødelagt nattesøvn og generel færdsel omkring hjemmet.

De mange henvendelser har fået Center for Miljø og Energi til at henvende sig til Naturstyrelsen for at kunne bekæmpe de forstyrrende fugle. Det er nu blevet godkendt.

- Det er godt nok ikke kommunens opgave at holde styr på mågerne, men de forstyrrer så mange, at vi mener, at vi bør hjælpe, fortæller afdelingschef Anders Maltha Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvis man følger antallet af klager over mågerne, er problemet taget til med årene. I 2014 havde over 100 borgere henvendt sig til Aarhus Kommune for at få en løsning.

Ifølge Anders Maltha Rasmussen er det op til ejerne af de enkelte ejendomme, der har fået tilladelse til at bekæmpe mågerne, hvordan de vil komme mågerne til livs. Det er altså nu lovligt for dem at skyde mågerne i Aarhus med et luftgevær - så længe man altså har jagttegn.

I videoen ovenfor kan du se eller gense TV 2 | ØSTJYLLANDs indslag fra 2013 om en alternativ måde at komme af med mågerne på.