Grønnegade imponerer til nordiske mesterskaber i gadefodbold

De aarhusianske fodboldgutter fra holdet FC Grønnegade har vundet alle fire kampe til de nordiske mesterskaber i Sverige

Foto: Fra Facebook

I denne weekend er Aarhus repræsenteret ved de nordiske mesterskaber i gadefodbold i Göteborg. Det er byen med holdet FC Grønnegade, som stiller op for Danmark. Holdet består af udsatte unge mænd, som alle er tidl. misbrugere. Men nu er fodbolden og nye relationer i fokus, og det går rigtig godt med begge dele.

- Vi har mødt to hold fra Sverige, et fra Norge og et fra Finland, og alle fire kampe er blevet vundet. Der er rigtig godt humør på nu, fortæller holdets træner Toivo Asak til tv2oj.dk.

Han er samtidig pædagog, og FC Grønnegade bliver brugt som andet end et fodboldhold med sejre som målet.

- Det her er et stoffrit aktivitetstilbud, hvor spillerne søger nye relationer og knytter bånd med folk, som søger det samme som dem. Og så er de alle en del af succeshistorien, forklarer Toivo Asak.

På banen i det svenske må FC Grønnegade nu betegnes som favoritter med fire sejre lørdag. Søndag morgen spilles semifinale mod et af de hold, som det danske landshold allerede har slået.

Læs også Kommer ud af tågen gennem fodbolden

- Vi giver nok ikke pengene mange gange igen for en sejr, men jeg har været med i det her game i så mange år nu efterhånden, at jeg ved godt, hvad der kan ske, siger Toivo Asak, der altså ikke garanterer en dansk triumf.

En eventuel finale spilles kl. 12.30 søndag. Du kan følge holdet via FC Grønnegades Facebookside eller på Hjemløselandsholdets side.    

TV 2 | ØSTJYLLAND har tidl. fulgt holdet til et stævne i Aarhus. Se mere i programmet herunder: