Grøn uddannelse er eftertragtet: Kasper vil have en af pladserne

Der er grønt fokus, når unge vælger uddannelse. Det viser tal for kvote 1-ansøgningerne, som havde frist tirsdag.

Mens færre vil være sygeplejersker, skolelærere, pædagoger og socialrådgivere, er der flere unge, der har fået øjnene op for nye grønne uddannelser.

Det oplever de blandt andet på Erhvervsakademiet Aarhus.

De har netop oprettet en ny uddannelse for unge, der ønsker at arbejde med klimatilpasning, og den har allerede fået flere ansøgere end, hvad der er plads til.

- Der er rigtig meget brug for den, og så opretter vi den også, fordi vi ved, at der er rigtig mange unge mennesker, der gerne vil bidrage til bæredygtighedsdagsordnen og den grønne dagsorden, siger Anne Storm Rasmussen, rektor for uddannelsesstedet.

Rektor på Erhvervakademiet Aarhus mener, at det er nødvendigt at have grønne uddannelser. Unge efterspørger det, og virksomheder ønsker medarbejder, der har grønne kompetencer.
Rektor på Erhvervakademiet Aarhus mener, at det er nødvendigt at have grønne uddannelser. Unge efterspørger det, og virksomheder ønsker medarbejder, der har grønne kompetencer.

Kasper vil bidrage

Én af dem, der har søgt ind på uddannelsen er 21-årige Kasper Snabe.

- Danmark er en frontløber for den grønne udvikling og den grønne omstilling, og jeg vil altså gerne være med i den kamp, siger han.

Kasper Snabe har en drøm om at hjælpe Danmark til at blive grønnere.
Kasper Snabe har en drøm om at hjælpe Danmark til at blive grønnere.

Han har brugt store dele af sine sabbatår i naturen, og i sin fritid er han biavler. Passionen for biodiversitet og bæredygtighed har smittet af på hans uddannelsesvalg. Kasper Snabe har nemlig søgt ind på Urban Landskabsingeniør.

- Det er en del af mig, og det er en del af den her tid, at man bliver nødt til at skride til handling, siger han.

Drømmen er, at han i fremtiden kan være med til at designe nogle af de mange grønne områder, som kommuner og virksomheder løbende etablerer rundt omkring i byerne.

- Der er utrolig mange udfordringer i den proces, og der skal tænkes klimasikring ind, siger han.

Har både en plan a og b

42 har søgt ind på Urban Landskabsingeniør, og der er plads til 30. Og én af de pladser, skulle gerne gå til Kasper Snabe.

- Mit snit er som det skal være, så er det op til adgangskvotienten, om jeg kommer ind i år.

Men hvis ikke det bliver udfaldet, når svaret kommer den 28. juli, så har han en plan b. Kasper Snabe har nemlig også søgt ind på skov-og landskabsingeniør.

- Håber er, at når jeg er gammel og grå, så kan jeg sige, at jeg har bidraget til den grønne omstilling. Biavleren har bidraget, siger han. 

På landsplan har 79.737 søgt om optagelse på en videregående uddannelse i år. Det er det laveste antal i ti år.