Gratis wi-fi til studerende

Aarhus Kommune og Aarhus Universitet har sørget for fri wi-fi til de studerende og ansatte på kommunens videregående uddannelser

De studerende i Aarhus har fra i dag fået nem adgang til trådløst internet.

Aarhus Kommune og Aarhus Universitet har nemlig indført Eduroam, der er et internationalt samarbejde blandt uddannelsesinstitutioner i 74 lande verden over.

I dag 1. juni blev der åbnet for Eduroam i Smart Aarhus-nettet, som det trådløse internet, der findes i kommunens bygninger, kaldes.

Med Eduroam bliver de studerende og ansatte på de videregående uddannelser i Aarhus automatisk koblet på Smart Aarhus-netværket, når de er i nærheden af en af kommunens bygninger.

- Aarhus er og bliver en studieby. Det er de kloge hoveder, der er magneten for både virksomheder og kulturliv i vores digitale videnssamfund, og det skaber vækst og velstand, ikke bare i Aarhus, men i et stort opland. Aarhus Universitet er en integreret del af byen, ikke bare fysisk, men nu også digitalt, siger Niels Højberg, der stadsdirektør i Aarhus Kommune og formand for det regionale Smart Aarhus-partnerskab.

Eduroam giver sikker trådløs adgang på alle institutioner, der er medlem af netværket.

Hver bruger kobles på via godkendelse fra deres egen uddannelses­institution. Derefter har man fri Wi-Fi-adgang på alle deltagende institutioner i ind- og udland.