Gratis kage til fødselsdag

Der vil være gratis kage til alle aarhusianere, når Dronning Margrethe bliver fejret i Aarhus

Foto: Colourbox

Når Dronning Margrethe fejrer sin 75 års fødselsdag i Aarhus den 8. april, er der gratis kage til alle i Ridehuset i det centrale Aarhus.

Dronningen starter dagen med en karettur rundt i byen, som slutter ved Rådhuset omkring klokken 12.00. Her vil aarhusianerne have mulighed for at hylde fødselaren og synge fødselsdagssang for hende. Herefter skal regentparret til frokost Aarhus Rådhus, men også aarhusianerne kan få lidt godt at spise.

I Ridehuset lige ved siden af inviterer magistratsafdelingerne for Sundhed og Omsorg og Børn og Unge alle aarhusianere til et stort kagebord.

Se: Fødselsdag med karettur

- Det er festdag i Aarhus. Jeg håber, at rigtig mange aarhusianere vil være med til at ønske vores dronning et stort til lykke med fødselsdagen. Derfor vil vi også gerne gøre det ekstra festligt ved at byde på fødselsdagskage. Der bliver sikkert også lejlighed til at synge en fødselsdagssang for majestæten på Rådhuspladsen, siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Det store kagebord i Ridehuset bliver leveret af Aarhus og Omegns Bagerlaug, og Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, glæder sig til fejringen af Dronning Margrethe.

Se: kom til gallafest med dronningen

- Jeg synes, det er skønt, at dronningen har valgt at fejre sin fødselsdag i Aarhus i år. Og jeg er rigtig glad for, at vi kan invitere både børn, gamle og alle ind i mellem med til festen. Fødselsdage er fejring af livet selv, og der er ikke noget som en fødselsdag, der kan samle generationerne, siger Jette Skive.

Kagen forventes at blive serveret onsdag den 8. april klokken 12.15.

Du kan se hele programmet for Dronning Margrethes fejring i Aarhus her.