Gratis indlevering giver dyre-boom: Nu udvider internat

Dansk Dyreværn Århus har fjernet gebyret ved indlevering af dyr. Dyreinternatet må nu udvide for at få plads til alle dyrene

02:34

Hunde, fugle, katte og kaniner. Hos Dansk Dyreværn Århus er det nærmest væltet ind med dyr, siden internatet i starten af februar gjorde det gratis for private at indlevere deres dyr. Nu bliver de nødt til at udvide for at få plads til dem alle.

Læs også Nu er det gratis at indlevere dyr: - Gebyr må ikke være en hindring

- Vi er i øjeblikket ved at få godkendt, at vi kan bygge en rigtig fin bygning, hvor dyrene får langt bedre vilkår, end de har i dag, siger Christina Beck, der er chef ved Dansk Dyreværn Århus til TV2 ØSTJYLLAND.

 

73 dyr er blevet indleveret i februar, og det er næsten dobbelt så mange, som normalt. Dansk Dyreværn Århus er altså blevet meget populært efter afskaffelsen af gebyret.

- Folk står måske i nogle svære omstændigheder, hvor de ikke har mulighed for at indlevere et sted, hvor det koster et gebyr. Det er muligt nu med vores tiltag, siger Christina Beck.

Hunden Nato fik et nyt liv

De dyr, der bliver indleveret, prøver dyreinternatet at finde en ny ejer til. Blandet andet via deres hjemmeside og Facebook.

Et af de dyr, Dansk Dyreværn Århus har fundet et nyt hjem til, er den gråbrune hund Nato.

Hunden Nato fik et nyt hjem gennem Dansk Dyreværn Århus. 

- Han blev indleveret torsdag aften og kom på hjemmesiden fredag. Det så vi lørdag morgen, og 10 minutter efter var jeg herude, siger Natos nye ejer, Peter Them Andersen og fortsætter:

- Det er en god tanke at komme herud og tage noget, andre har haft glæde af, som de ikke kan have mere eller som ikke passer ind i livet mere.

 

Dansk Dyreværn Århus fik i 2017 indleveret næsten 900 dyr - alt fra små fugle til store hunde. Tallet dækker over dyr, der er indleveret af Falck, private ejere og dyr, som er herreløse. Med afskaffelsen af gebyret mister Dansk Dyreværn Århus en årlig indtægt på 140.000 kroner.

02:36

Video: Se indslaget fra starten af februar, hvor Dansk Dyreinternat Århus fjernede gebyret på indlevering af dyr. 

Luk video