Grandprix-fans mangler årets begivenhed: - Ligesom at aflyse julen

Coronakrisen har også aflyst Eurovision 2020. I stedet sendes et mindre erstatningsshow i aften.

I aften får Eurovision-tilhængere verden over et lille plaster på såret med et særligt show, men det er slet ikke det samme som det rigtige.

Det rigtige som coronakrisen har aflyst.

quote Showet mister værdi, når der ikke er den komsammen, hvor politik og uenigheder er lagt på hylden, og hvor alle bare mødes om musikken.

Teddi Holst Sørensen, grandprix-fan, Løgten

Sådan lyder det fra en af de store østjyske fans, der nærmest blev deprimeret, da nyheden om aflysningen kom.

- Det er den største begivenhed på året for sådan en som mig. Når den aflyses, er det ligesom at aflyse julen, siger Teddi Holst Sørensen fra Løgten til TV2 ØSTJYLLAND.

Havde planlagt ferie

Han havde sammen med andre grandprix-fans planlagt den helt store tur til hollandske Rotterdam, hvor finalen i år skulle have fundet sted.

Inden showet skulle de forbi blandt andet Bruxelles og Luxembourg.

- Så det var en hel ferie, der blev aflyst. Alt var på plads. Billet, hotel, fly. Så det var et større kaos oveni at være enormt ked af, at showet var aflyst, fortæller Teddi Holst Sørensen.

I aften mødes Teddi Holst Sørensen og en gruppe venner med samme passion for grandprix, hvor de ud over at se erstatningsshowet også deltager i en konkurrence, hvor fans er med til at afgøre deres vinder af Eurovision 2020. 
I aften mødes Teddi Holst Sørensen og en gruppe venner med samme passion for grandprix, hvor de ud over at se erstatningsshowet også deltager i en konkurrence, hvor fans er med til at afgøre deres vinder af Eurovision 2020.  Foto: Privat

Samler folk på tværs

For ham er Eurovision noget helt særligt, der kan samle folk på tværs af lande, og det er en begivenhed, som de ser frem til lang tid i forvejen.

At der i år ikke kunne være tilskuere til stede i arenaen Ahoy grundet corona, gjorde så, at man aflyste.

En rigtig beslutning ifølge Teddi Holst Sørensen.

- Showet mister værdi, når der ikke er den komsammen, hvor politik og uenigheder er lagt på hylden, og hvor alle bare mødes om musikken. Det ville ikke være det samme uden publikum, mener han.

'Mest synd for deltagerne'

Ud over fans som ham går aflysningen især ud over de håbefulde kunstnere, der skulle have optrådt på scenen foran et stort livepublikum plus mange millioner seere bag skærmen.

Melodigrandprix-ekspert og tidligere formand for den danske fanklub, Johann Sørensen, ærgrer sig da også især på kunstnernes vegne.

- Ingen tvivl om, at det er allermest synd for deltagerne, som går glip af en kæmpe oplevelse. Det er helt ubeskriveligt, lyder det fra tidligere formand for melodigrandprixfans.dk, Johann Sørensen.

Johann Sørensen er ud over at være stor grandprix-fan ansat på TV2 ØSTJYLLAND som journalist. 
Johann Sørensen er ud over at være stor grandprix-fan ansat på TV2 ØSTJYLLAND som journalist.  Foto: Privatfoto

Flere lande med alternativer

I stedet får fans og kunstnere så et plaster på såret i aften, hvor der sendes et allerede optaget alternativt Eurovision-show med navnet 'Eurovision: Europe Shine A Light'.

Også de to danske deltagere, Benjamin Rosenbohm og Tanne Balcells kendt som Ben & Tan er med her.

quote Det er bedre end ingenting. Vi gik fra ikke at have nogen mulighed overhovedet for at være med i Eurovision, og nu står vi i Tyskland og skal optræde.

Tanne Balcells, dansk melodigrandprix-deltager

De har rent faktisk også været med i andre alternativer til det rigtige show.

Torsdag holdt Sverige et mini-Eurovision, hvor de svenske seere kunne stemme på deres favorit. Ben & Tan blev nummer otte.

Og lørdag skal duoen være med i Tysklands Eurovision-erstatning, hvor ti deltagere, heriblandt vinderne fra Island og Litauen, dyster. Showet sendes på tysk tv og afholdes i den monstrøse koncertsal Elbphilharmonie i Hamburg.

Plaster på såret

- Det er et plaster på såret på en eller anden måde, for vi får ikke et Eurovision, men vi får noget, der kommer ret tæt på, siger 17-årige Benjamin Rosenbohm til Ritzau.

22-årige Tanne Balcells tilføjer:

- Det er bedre end ingenting. Vi gik fra ikke at have nogen mulighed overhovedet for at være med i Eurovision, og nu står vi i Tyskland og skal optræde, så det hjælper lidt, siger hun.

I løbet af de seneste dage, er det gået op for hende, hvad duoen misser.

- Vi har hørt, det skulle være ubeskriveligt, men vi har ikke vidst, hvad vi mistede. Det begynder at gå op for mig nu, fordi vi ser alt det, der kunne have været, siger Tanne Balcells.

Lå til en midterplacering

Under alle omstændigheder får duoen ikke lov til at optræde til dette rigtige Eurovision, hvor det var forventet, at de ville nå finalen.

- Jeg tror dog ikke, vi er gået glip af en sejr i år. Dertil er sangen ikke stærk nok. Men vi havde nok fået en midterplacering, siger Johann Sørensen.

quote Jeg tror dog ikke, vi er gået glip af en sejr i år. Dertil er sangen ikke stærk nok. Men vi havde nok fået en midterplacering.

Johann Sørensen, grandprix-ekspert

Erstatningsshowet 'Eurovision: Europe Shine A Light' bliver sendt på DR1 lørdag klokken 21.

Holland er blevet tilbudt at være vært for næste års Eurovision, nu hvor de går glip af dette år, men landet har fortsat ikke besluttet sig.

Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

krukken_randers.jpg

play Skaberen af Randers’ ikoniske kobberkrukke er død

Skærmbillede 2021-06-17 kl. 20.06.13

play Mindeværdig kamp: Danmark taber i Eriksen-hyldest

202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

jonas sloth fjernvarme laurbjerg

Familie spildte 60.000 kr. på den billigste løsning: Nu stiger priserne

Dagens mest læste