Graffitimalere anholdt med spraydåser

To mænd på 20 og 21 år blev anholdt natten til tirsdag

Foto: Google Maps

1 af 2

De var nok af den overbevisning, at de havde arbejdsro natten til tirsdag klokken 01.35, men to graffitimalere kom på andre tanker.

De var nemlig blevet opdaget, og en hundepatrulje satte kursen mod hjørnet af Åbogade og Helsingforsgade i Aarhus, hvor værket var blevet opført. Graffitimalerne gik fra stedet og blev råbt an af hundeføreren, der ville sende sin hund efter dem, hvis de ikke stoppede.

Den ene mand blev ved med at gå, men han skiftede mening, da han så hunden og stoppede op kort efter. Den anden graffitimaler gemte sig i en baggård, men blev fundet af den anden hundefører, der ikke behøvede hjælp fra hunden.

Graffiti i hele byen

Graffitimalerne er 20 og 21 år, og de havde spraydåser på sig.

- De er begge kendt for graffiti, og det er selvfølgelig skærpende, når der er tale om gentagelsestilfælde. Vi undersøger, om vi kan finde flere eksempler på deres arbejde, fortæller politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

Hun oplyser i øvrigt, at graffiti hører under almindeligt hærværk, hvor strafferammen lyder på bøde og fængsel op til et år og seks måneder, men ved gentagelsestilfælde lyder strafferammen på op til seks års fængsel.