Græsslåmaskinen på pension: Hovedkvarter skal summe af liv

I alt 11.000 kvadratmeter grønt areal beplantes for at booste biodiversiteten.

Enggræs, benved, mosebølle og aronia.

Det er nogle af de planter, som i fremtiden kommer til at være en del af Salling Groups biodiversitetsstrategi og skal erstatte græsplænerne ved hovedkontoret i Aarslev. Græsset fræses op og omdannes til grønne områder, der får bedre kår for insekter, dyr og medarbejdere.

Der dannes nemlig også et såkaldt walk'n'talk-område, hvor de ansatte kan kombinere en faglig snak med en lille gåtur og frisk luft.

Skal inspirere alle 

- Biodiversiteten har brug for hjælp. Og selv om vores bidrag er småt i det store billede, håber vi, det kan gøre en forskel lokalt, ligesom vi ikke mindst gerne vil inspirere vores medarbejdere, kunder og andre virksomheder til at tage kampen op for biodiversiteten, siger CSR-direktør i Salling Group Henrik Vinther Olesen i en pressemeddelelse.

bi biodiversitet
Foto: Salling Group

quote Biodiversiteten har brug for hjælp.

Henrik Vinther Olesen, CSR-direktør i Salling Group

Græsslåmaskinerne skal altså på pension, inden de 1.200 medarbejdere fremover også kan nyde udsigten ud over hovedkvarterets areal og et nyt indgangsparti beplantet med timian.

Omlægningen starter næste uge, og alle de nye elementer er valgt for at skabe bedst mulige forhold for insekter og planteliv.