GPS ledte politiet i armene på værktøjstyv

En 27-årig aarhusiansk mand blev onsdag anholdt og sigtet for tyveri af værktøj og en trailer.

Onsdag efter eftermiddag klappede fælden for en værkstøjtyv, da politiet let kunne følge hans færden via et GPS-signal.

Natten til onsdag blev der stjålet en del værktøj, andet udstyr og en trailer fra en byggeplads i Risskov i Aarhus.

Hvad tyven dog formentlig ikke lige havde regnet med var, at der var sat GPS-sporing på traileren. Dermed kunne betjente fra Østjyllands Politi nemt spore hvor traileren befandt sig. 

- Vi oplever ofte, at der bliver stjålet værktøj og lignende fra byggepladser, så derfor opfordrer vi folk til at være ekstra opmærksomme på at sikre deres udstyr, siger Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands politi.

Erkender tyveri

Via GPS'en kunne politiet spore traileren til en adresse i Voldum mellem Aarhus og Randers.

Her mødte politiet den 27-årige aarhusianske mand, der var i færd med at lave noget arbejde ved et hus.

Ifølge Østjyllands Politi nægtede manden i begyndelsen alt kendskab til tyveriet, men efter lidt tid indrømmede han, at det var ham. Han viste efterfølgende også betjentene hen til en container i Aarhus, hvor han havde gemt resten af det værktøj, han havde stjålet fra byggepladsen i Risskov om natten.

Værktøjet med videre er nu leveret tilbage til dets ejermand, mens den 27-årige mand er sigtet for tyveriet.

Politiet opfordrer: Beskyt dit udstyr

Østjyllands Politi opfordrer folk i byggebranchen til at være særligt opmærksomme på at sikre byggepladser og værktøj ved for eksempel at opsætte belysning eller overvågning og ved at mærke værktøj og udstyr med eksempelvis GPS eller DNA-væske.

Politiet anbefaler desuden, at containere kan også sikres ved at stille betonblokke eller andre store ting foran, så dørene ikke kan åbnes, selvom låsen bliver brudt op.