Gokart-kører slår Formel-1 stjerne

Aarhusianske Mads Rathcke Thomsen satte Rubens Barrichello til vægs ved internationalt løb i Portugal

Mads Thomsen under løbet i Portugal.

Aarhusianske Mads Rathcke Thomsen havde en forrygende weekend ved det internationale gokart-løb Grand Finals i løbsklassen Rotax Max DD2.

Ikke nok med at den 22-årige Aarhus-kører leverede sin bedste præstation nogensinde, vandt bronze og kom på sejrsskamlen, så formåede han også at sætte den tidligere Formel 1-stjerne, Rubens Barrichello, til vægs.

- Det var en helt fantastisk oplevelse. Ved de store internationale løb forsøger vi altid at sætte forventningerne lidt ned, og håber i første omgang, at vi bare går videre til finalerne. Men jeg kunne godt undervejs se, at mine tider var rigtig gode, så jeg kunne ikke lade være med at have høje forventninger, siger Mads Rathcke Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På de sociale medier bliver den aarhusianske kører hyldet grundigt af fans og kendere af sporten, men især én detalje skaber opmærksomhed.

- Jeg er selvfølgelig rigtig stolt over min præstation, og det betyder ekstremt meget for mig, at eksperter og kendere roser min kørsel. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke betød noget, at jeg slog Barrrichello. Det er jo en fed historie at fortælle, og det skaber lidt mere hype om min person, griner Mads Rathcke Thomsen.

Den brasilianske stjerne kørte sit sidste Formel 1-grandprix i 2011 og har siden kastet sin kærlighed på stockcar, men 43-årige Rubens Barrichello nyder altså også gokart-sporten.