Godsbanen skal udvikles

Ifølge rådmand Kristian Würtz skal uddannelsesinstitutioner og ungdomsboliger være en væsentlig del af byudviklingen på Godsbanearealerne

Tidligere på ugen fremlagde rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) sine visioner for et nyt aarhusiansk brokvarter, som skal strække sig fra Godsbanearealet til Åby Skole.

På mandag skal Magistraten så behandle et forslag om at igangsætte byudviklingen på Godsbanearealerne.

- Godsbanearealerne har deres egen identitet som pulserende, ungdommelig bydel. De har en vigtig funktion, da de danner overgangen fra de eksisterende til de kommende bydele, og derfor er det vigtigt, at vi har blik for sammenhængene, siger Kristian Würtz i en pressemeddelelse.

Se: Rethink Godsbanen

På sigt skal godsbanearealerne rumme en helt ny bydel, som skal have sin egen stemning og identitet. Derfor er det hensigten, at uddannelsesinstitutioner og ungdomsboliger bliver en central del af arealerne.

Konkret foreslås det, at man sælger areal til Aarhus Produktionsskole, Kollegiekontoret og Arbejdernes Andelsboligforening. Samtidig skal der reserveres et areal frem til midten af 2017, så der kan gennemføres en konkurrence om placering af ny arkitektskole.

Derudover er tanken også, at der anlægges en grøn og eksperimenterende bypark på sydsiden af Godbanearealet med forbindelse ud til Brabrandstien.