Gode tider i Bazar Vest: Mindre kriminalitet og uro

Efter flere år med store problemer med narkosalg, hærværk og tyverier ser tingene nu meget lysere ud i bazaren

03:32

Bazar Vest har af flere omgange været i vælten på grund af kriminalitet i selve centret og i området omkring det. I perioder var det især salg af rusmidlet kat, der var problemet. Men nu er mange af udfordringer løst til stor glæde for centrets leder.

- Der er rigtig god positiv udvikling i bazaren med stor efterspørgsel på lokalerne, flere kunder og besøgende og mindre uro. Det er en dejlig omvæltning, siger chef for Bazar Vest, Ahmet Øcalan, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også: Lokalpolitiet: Positivt men stadig udfordringer

Det er ifølge ham i høj grad resultatet af et samarbejde mellem bazaren, politi, kommune, frivillige foreninger og butiksindehaverne. Og så har et vagtværn fra G4S også været med til at genskabe roen ved centret.

- Vi forsøger ligeledes gennem arrangementer at skabe en god stemning. Jo mindre dem, der skaber uro, fylder, jo sværere er det at skabe utryghed, lyder det fra Ahmet Øcalan.

Har lukket grænserne
Som mange ved, så var det især salg af kat foran bazaren, der skabte problemer gennem en længere periode. Men det er nu helt stoppet ifølge lederen.

- Tidligere blev Danmark og dermed også Aarhus brugt som en slags distributionsplatform for kat, der kom fra Afrika via Holland og England, men nu er grænserne blevet lukkede, og fødekæden er stoppet, fortæller Ahmet Øcalan.

Også antallet af tyverier og hærværkssager er kommet ned på et minimum. 

- Sammenlignet med andre centre er tallene lave, siger chefen.

Fremadrettet vil han og de andre involverede i bazaren i det vestlige Aarhus fortsat kæmpe for at bevare roen omkring centret.

Du kan se et længere interview med Ahmet Øcalan øverst i artiklen.    

01:26

Her kan du se et tidligere indslag om problemer med kat-salg ved bazaren. Dengang var politikere ude at efterlyse en større indsats. 

Luk video