Glæde i Aarhus over donationer

Fond donerer trecifret millionbeløb

Fredag kom det frem, at Sallingfondene har valgt at donere 166 millioner kroner til Østjylland, og det vækker stor glæde i Aarhus.

Modtagerne af de mange penge er ARoS Aarhus Kunstmuseum, Aarhus Academy for Global Education, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Musik- og teaterhuset Værket i Randers.

ARoS modtager 100 millioner kroner, som skal gå til et kunstværk og et 1400 kvm. nyt stort galleri under Officerspladsen ved museet.

Se: Donerer 166 mio. kr. til Østjylland

- Planerne for udvidelsen af ARoS er så spektakulære og ambitiøse, at de vil placere museet blandt de mest enestående i verden. Sallingfondenes donation har bragt drømmen inden for rækkevidde. Jeg glæder mig til at se drømmen blive til virkelighed for øjnene af byens borgere, siger Rabih Azad-Ahmad (R), der er rådmand for kultur og borgerservice i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Se: Armene strøg i vejret

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har modtaget 20 millioner kroner. Aarhus 2017 budgetterer med 100 millioner kroner i indtægter fra fonde, sponsorer og EU, og de 20 millioner er derfor et væsentlig bidrag til den pulje.

- Vi er meget taknemmelige for denne donation fra Købmand Herman Sallings Fond. Donationen udgør en betydelig del af det beløb, vi har budgetteret med i indtægter fra fonde og sponsorer, så det er et spændende og yderst vigtigt skridt for 2017-projektet, siger Rebecca Matthews, administrerende direktør for Fonden Aarhus 2017.