Glade kvinder skabte 'et af de bedste Ladywalk-arrangementer'

Et af de bedste arrangementer nogensinde, lyder det fra næstformand for Ladywalk

Der var gode ben og højt humør, da over 4500 kvinder mandag deltog i Ladywalk.

4638.

Præcis så mange kvinder gennemførte mandag aften Ladywalk i Aarhus.

Ladywalk er Danmarks største endagsmotionsevent kun for kvinder. Idéen er, at kvinder kan gøre noget for sig selv samtidig med, at de gør noget for andre.

Læs også Kvinder til kamp mod den fede madkultur: Savner de små portioner

- Det er primært for at få kvinder ud at motionere, men det er også for at bakke op om organisationer, der støtter sygdomsramte kvinder i Danmark, siger Birgitte Mejlgaard, der er næstformand i Ladywalk, til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg har været sammen med min og min søster og mine to døtre. Det er en af de smukkeste ruter i Aarhus, og vi har gået og hygget os.

Lene Billeskov Jansen, ladywalker, Aarhus

Deltagerne i Ladywalk kan vælge mellem at gå enten 7 eller 12 kilometer, og det handler ikke om at komme først i mål.

- Vi har konstateret, at det er rigtig vigtigt, der ikke er et konkurrence-element, og vi kan se, at alle deltagerne nyder, at de kan gå i deres eget tempo, uden at der ligger et pres på dem, siger Birgitte Mejlgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

02:46

VIDEO: TV2 ØSTJYLLANDS udsendte reporter Michael Lauriten fik på trods af sit køn lov til at snige sig med til Ladywalk i Aarhus. Se med her.  

Luk video

Det er 17. år i træk, at der bliver afholdt Ladywalk i Aarhus. Ifølge næstformanden for Ladywalk har dagens arrangement været et af de bedste nogensinde.

- Det er et af de absolut bedste arrangementer, vi har haft. Der har været en rigtig god stemning på turen. Vejret har været fantastisk, og kvinderne har været rigtig glade, lyder det fra Birgitte Mejlgaard.

Læs også Triatlon er for alle - også børn og motionister

En af de glade kvinder var Lene Billeskov Jansen, der gik Ladywalk i Aarhus for første gang.

- Det har været rigtig dejligt. Jeg har været sammen med min og min søster og mine to døtre. Det er en af de smukkeste ruter i Aarhus, og vi har gået og hygget os og fået snakket sammen. Det er en god måde at samles på, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Udover de 4628 kvinder i Aarhus var der også 173 'ladywalkere' på Samsø.

00:54

VIDEO: Måske kan du spotte dig selv eller en, du kender, i videoen her.

Luk video

Ladywalk støtter i år Hjerteforeningen og Endometriose Foreningen. Endometriose er en kronisk underlivssygdom, som cirka 120.000 danske kvinder i den fødedygtige alder rammes af.

Læs også Sara deltager i motionsløb: Det er dejligt og hyggeligt

Der er Ladywalk i 13 byer i Danmark, og på landsplan deltog 44.929 kvinder i år i gåturen.

- Uanset om man er størrelse ekstra small eller 4XL, så kan alle være med og få motion på en hyggelig tur, siger Birgitte Mejlgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ladywalk har eksisteret siden 2001 og finder altid sted den sidste hverdagsmandag i maj. I 2017 donerede Ladywalk 750.000 kr. til Hjerteforeningen.

Læs også Team Tvilling forener fællesskab og motion