Glad for stjerner til Aarhus
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) er glad for, at tre restauranter i Aarhus får Michelinstjerner
De nye danske Michelinstjerner kan være med til at få omverdenens øjne op for, at madkulturen stortrives i Danmark.
Det siger fødevareminister Dan Jørgensen (S), efter at Michelinguiden for første gang har uddelt stjerner til danske restauranter uden for København.
Tre Aarhus-restauranten har er blevet tildelt Michelinstjerner. Det er Gastromé, Substans og Frederikshøj.
- Jeg er glad for, at Michelinguiden langt om længe har bevæget sig uden for København, for der findes mange enestående restauranter på den anden side af Valby Bakke.
- Forhåbentlig kommer der endnu flere stjerner til i de kommende år, for potentialet er stort, siger Dan Jørgensen i en skriftlig kommentar.
I alt får 18 danske restauranter 21 stjerner i årets guide fra Michelin. Tre københavnske restauranter har nu to stjerner hver, mens tre restauranter i Aarhus for første gang har fået en stjerne.
Se: Tre lysende Michelinstjerner
Det er første gang, at restauranter uden for København får en plads i den prestigefulde guide til særligt gode restauranter, og det var på tide, mener Dan Jørgensen:
- Mange af de gode lokale råvarer, der er hjertet i det nye nordiske køkken, finder vi i høj grad uden for København. Der er masser af dygtige kokke, fødevareproducenter og ildsjæle, der hver dag arbejder og eksperimenterer med de gode danske råvarer.
Ministeren mener, at dansk gastronomi er ved at få en helt særlig status ude i verden:
- Tidligere var det dansk design, der var i front, og som stod for den rene og enkle kvalitet. Nu er det dansk gastronomi og nordiske råvarer, som omverdenen har fået øjnene op for.
- Vi har et rigtig godt kulinarisk ry ude i verden, og det bliver kun bedre, jo flere stjerner vi får, siger Dan Jørgensen.