Glad og harm over afgørelse

Ankestyrelsen har truffet afgørelse om forældrebetaling i to prøvesager

02:19

1 af 2

Ankestyrelsen har netop truffet afgørelse i to prøvesager om forældrebetaling af døgninstitutionspladser til handicappede børn.

En af de prøvesager, som Ankestyrelsen netop har afgjort, drejer sig om den enlige aarhusianske Dorte Bagge og hendes multihandicappede datter, Freya.

Hun fortæller, at hun modtog afgørelsen med både glæde og harme:

Se også: - Ikke noget kønt forløb

- Jeg er boblende glad. Jeg tænker, at der skal serveres champagne senere. Jeg er også harm - lige så glad og boblende, jeg er, lige så harm og lige så sur er jeg også, når jeg tænker på, hvor mange ressourcer, jeg har brugt på denne her sag. Det er hele min fritid, der er gået med det her siden december, siger Dorte Bagge til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun fortæller, at det ville have haft store økonomiske konsekvenser, hvis hun selv skulle betale for en døgninstitutionsplads på Birkebakken, hvor datteren er nu:

Se også: Forældrebetaling er ulovlig

- Så ville jeg være nødt til at finde et billigere sted og bo, hvor der sandsynligvis ikke ville være et værelse til rådighed for Freja, og det vil sige, at så skulle hun bo hundrede procent på Birkebakken, og jeg har hele tiden også hævdet, at hvem har en interesse i det?

I videoen øverst på siden kan du møde Dorte Bagge. For nogle år siden kom Kurt Forbi Charlotte Bagge - den udsendelse kan du se her.