Giftigt affald skal undersøges

Naboer glæder sig over ny miljøundersøgelse

Planerne om et stort affaldssorteringsanlæg i Trige lidt uden for Aarhus har længe været på tegnebrættet og har fra start mødt stor modstand fra beboere i området.

Det er renovationsselskabet HCS, som står bag anlægget, der skal sortere radioaktivt, kviksølvholdigt og andet giftigt affald.

LÆS OGSÅ: Borgere frygter miljøfarligt affald

Ifølge beboerne kan det få store miljømæssige konsekvenser, fordi anlægget skal placeres på en grund, som ligger oven på et af byens største drikkevandreservoirer.

Nu er planerne imidlertid sat i bero. Det sker efter, at Natur- og Miljøklagenævnet har besluttet, at der skal foretages en VVM-undersøgelse, som skal belyse anlæggets indflydelse på miljø.

Nyheden om undersøgelsen glæder beboerne i området, som håber, at det i sidste kan betyde, at anlægget ikke bliver en realitet:

- Da en VVM- redegørelse er en bekostelig affære for HCS A/S og udfaldet af en sådan langt fra er givet, føler vi at vi har vundet første omgang af en sag, hvor specielt Aarhus Vand har sovet i timen, siger Peter Bendtson, som er talsmand for beboere på Høgemosevej i Trige, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus Kommune har ellers tidligere slået fast, at der ikke var behov for en miljøundersøgelse, men det er Natur- og Miljøklagenævnet ikke enig i.

Sorteringsanlægget er planlagt til, at skulle håndtere mere end 800.000 ton affald om året.