Ghita: Skuespil er mit liv

Hun er 77 år, men still going strong

07:23

1 af 2

Dansk teaters ukronede førstedame, Ghita Nørby, forbereder sig i øjeblikket på sin første optræden på Aarhus Teater nogensinde.

Den 77-årige skuespiller har en hovedrolle i stykket "Other Desert Cities", som er det aarhusianske teaters helt store satsning i efterårssæsonen. Stykket har premiere 12. oktober.

Ghita Nørby mener selv, at det er en tilfældighed, at hun aldrig tidligere har optrådt på Aarhus Teater. Ikke desto mindre nyder hun opholdet i Smilets By.

- Det kan blive lidt kedelig at være på Det Kongelige Teater hele tiden. Det er en stor arbejdsplads for mange mennesker og kan derfor godt miste lidt varme og personligheden.

- Men når man træder ind her i vagten (på Aarhus Teater, red.), så møder man nogen, der bare er så søde. Og sådan er det hele vejen. Fra man går ind ad sceneindgangen, til man kommer op til chefen, er der hele tiden venlige øjne og kærlige mennesker, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg bliver ved, til jeg falder om

Ghita Nørbys karriere på de skrå brædder og foran snurrende film-kameraer strækker sig over 55 år. Alligevel har hun ingen planer om snart at indlede en tilværelse som pensionist.

- Det må være fordi, jeg synes, det er sjovt. Det er mit liv. Det er jo ikke noget man arrangerer ude på sidefløjen. Det er noget, der koster livet at have sådan et arbejde.

- Hvor længe bliver du ved?

- Det ved jeg ikke. Til jeg falder om som en lille klat. Sådan må det vel være med mig, griner hun.

Se hele interviewet med dansk teaters helt store diva øverst på denne side.