Ghettoen et godt sted at bo

Beboerne er glade for at bo i Gellerupparken

Ubehagelige ord som ghetto og parallelsamfund klistrer til en række socialt belastede boligområder i Aarhus og en række andre større provinsbyer.

Men i hverdagen lever hovedparten af beboerne i de såkaldte ghettoer fredeligt sammen og hjælper hinanden.

Sådan lyder meldingen fra beboerformænd i boligområderne Gellerupparken i Aarhus, Tingbjerg i København og Vollsmose i Odense. Og deres udsagn bekræftes af en ny undersøgelse, skriver Kristeligt Dagblad.

- Der er højere kriminalitet og sociale problemer, erkender Helle Hansen, der formand for afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken i Aarhus.

- Men for hovedparten af beboerne er Gellerup et godt sted at bo med mange klubber og aktiviteter og et stort sammenhold mellem danskere og nydanskere, siger hun til Kristeligt Dagblad.

I Gellerupparken bor omkring 950 danskere sammen 6000 nydanskere fra 86 nationer.

Har været fluen på væggen
Meldingerne om den fredelige sameksistens i de belastede boligområder bekræftes af en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI).

Seniorforsker Tina Gudrun Jensen har i 10 måneder været fluen på væggen i et boligkvarter, hvor omkring halvdelen af beboerne er nydanskere.

- I hverdagen tænker de danske beboere ikke på, om naboen er muslim. En nabo er en nabo, og man forsøger at få det bedste ud af det, siger Tina Gudrun Jensen til Kristeligt Dagblad.

Samme oplevelse har Abdel Salam, der er formand for Bøgeparkens afdelingsbestyrelse i Odense-bydelen Vollsmose med 10.000 beboere fra 78 nationer.

- Langt størstedelen af beboerne er glade for området, men vi har nogle særlige udfordringer med en lille gruppe kriminelle. Vi skal tale åbent om de problemer, men det er ærgerligt, at en lille gruppe stempler samtlige 10.000 beboere, mener Abdel Salam.