Ghaneser på gaden i Aarhus

På besøg for at lære om dansk valgkamp

Socialdemokraterne var i dag på Strøget i Aarhus for at uddele det sidste valgmateriale inden morgendagens valg.

Indimellem de mange "goddag" og hej" kunne borgerne også høre et "good afternoon".

Dennis Yeboah Twumasi fra Ghana var nemlig med på gågaden for at uddele roser. Han er rejst til Danmark for at opleve, hvordan en dansk valgkamp løber af sted.

- Jeg håber at lære noget, som jeg kan tage med hjem til Ghana, siger Dennis Yeboah Twumasi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De næste par dage vil han følge valgkampen hos Socialdemokraterne i Aarhus. I Ghana er valgkamp et særligt fænomen, som kun foregår til præsidentvalget.

- Vi har brug for at lære. Vi er som børn sammenlignet med Danmark, hvor I har haft demokrati i 140 år, siger Dennis Yeboah Twumasi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vores demokrati skal blive bedre

Ghana er et demokrati, men politikerne taler ikke med borgerne. Derfor bør østjyderne være taknemlige for, at de har mulighed for at møde kandidaterne på gade og tale med dem, mener Dennis Yeaboah Twumasi:

- I Ghana skal vi gøre det samme, så folk føler at vi er et folk. At vi vil tjene dem, at vi føler det samme som dem, at vi er en del af samfundet og er villige til at løse deres problemer.

Dennis Yeaboah Twumasi er selv politisk aktiv i Ghana. Og han tror på, at hans besøg i Aarhus kan få betydning for Afrika.

- Andre afrikanske lande besøger vores demokrati i Ghana. Og de misunder vores demokrati. Så hvis vores demokrati bliver bedre, så bliver Afrika bedre og så bliver hele verden også bedre, siger Dennis Yeboah Twumasi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I alt fem ghanesere er i disse dage i Danmark for at lære om den danske valgkamp.