Generations-skifte i det muslimske miljø i Aarhus

Syv ud af ni bestyrelsesmedlemmer i Forbundet af Islamiske Foreninger i Aarhus er blevet skiftet ud

02:13

Det muslimske samfund i Aarhus oplever i øjeblikket et generationsskifte. Yngre folk kommer til, folk der kender samfundet bedre, mener formand for Forbundet af Islamiske Foreninger i Aarhus, Ahmad Halimah.

- Den generation, der er på vej ind i det her spil nu, det er en generation, der bedre kender samfundet, det er alt afgørende for en succesoplevelse, siger Ahmad Halimah.

SE OGSÅ: Forhandlinger om parallelsamfund brudt sammen

Ud af ni personer i bestyrelsen i forbundet er syv skiftet ud og erstattet med yngre kræfter, ligesom der er kommet strammere regler for de foreninger, der er med i forbundet.  Generationsskiftet er sket i forbindelse med TV 2 dokumentaren ”Moskeerne bag sløret”, hvor en række kontroversielle afsløringer kom frem.

- Det her generationsskifte har været undervejs i lang tid. Det har været under opsejling i lang tid, og så var der den her TV 2 dokumentarserie, og så satte det bare skub i tingene, og der er brug for, at der kommer folk til, som har et bedre kendskab til det danske samfund end vores fædres generation, siger Ahmad Halimah.

Vil have stormoske
og de nye folk, der er kommet ind, vil gerne have genoplivet tanken om en stormoske i Aarhus. Et projekt der blev skrottet af Aarhus Kommune efter dokumentaren.

- Det er et spørgsmål om tid, muslimerne er kommet til Europa for at blive, og der vil blive opført moskéer, hvis ikke i år så næste år, hvis ikke næste år så om ti år, det ved vi ikke, men vi vil gerne være med til at sætte nogle rammer for en ordentlig dialog og præmisser, hvor begge parter får noget ud af det, siger Ahmad Halimah.  

SE OGSÅ: Stormoské i Aarhus får dødsstødet

På rådhuset har man ingen tanker om, at grave det oprindelige moskeprojekt frem igen, men man byder alligevel udskiftningen velkommen.

- I forhold til det tillidsbrud, der fandt sted, så er det jo båret af en række mennesker og nogle konkrete handlinger, og det er klart, at skifter man ud, og skifter man kurs, så er der også en ny situation, siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S).