Gellerupparken får gigantisk væg af planter

Danmarks højeste plantevæg tager form i Gellerupparken. Den er både flot, og så bidrager den også til et bedre arbejdsmiljø

01:22

VIDEO: Gellerupparken får 30 meter høj plantevæg.

30 meter høj og flere end 3000 planter.

Aarhus Kommune flytter snart 1000 ansatte til Gellerupparken, og der får de selskab af Danmarks måske højeste plantevæg, som lige nu er ved at tage form.

Udover at væggen er utrolig smuk visuelt, så kan vores planter også være med til at forbedre indeklimaet, hæve luftfugtigheden og skabe noget miljø.

René Lund, direktør, Natural Greenwalls

- Udover at væggen er utrolig smuk visuelt, så kan vores planter også være med til at forbedre indeklimaet, hæve luftfugtigheden og skabe noget miljø, forklarer René Lund, direktør hos Natural Greenwalls, til TV2 ØSTJYLLAND.

Planterne skal skabe et bedre miljø 

Det er Aarhus Kommune, som er bygherre på projektet, og de ønsker at få flere bæredygtige elementer ind i det nye byggeri.

Leif Overgaard Larsen er i disse dage i fuld gang med at putte grønne planter i plantevæggen. 

Og det kan de godt forvente med den nye plantevæg, fortæller Leif Overgaard, der tirsdag var i fuld gang med at hænge planter på væggen.

- Mange af de plantetyper, som vi putter i, er gavnlige og fjerner nogle af de skadelige stoffer, som der vil være i hvilken som helst bygning, siger Leif Overgaard Larsen, tekniker hos Natural Greenwalls, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Bo 180 dage gratis i Gellerup

Bygningen, hvori plantevæggen står, skal ud over arbejdspladser også bruges til en slags byrum for områdets beboere.

Firmaet regner med at plantevæggen står færdig sidst på ugen.

Danmarks måske højeste plantevæg er lige nu ved at tage form.