Gellerup vil have mere støtte

Efterlyser hjælp til lektieklubber og frivillige initiativer

Det belastede boligområde Gellerup i Brabrand ved Aarhus efterlyser mere støtte til lektieklubber og andre frivillige initiativer.

Sådan lyder meldingen fra Helle Hansen, der er formand for Brabrand Boligforening, efter at Rigspolitiet og regeringen har besluttet at give 100 millioner kroner til otte politikredse for at styrke indsatsen i ghettoerne.

- Vi har simpelthen brug for en større social indsats. Vi vil gerne have flere lektieklubber, mere støtte til vores foreningsliv og hjælp til de frivillige initiativer, siger hun.

- Det, som virkelig hjælper, er, at vi styrker vores egne foreninger og får vores beboere til at tage medansvar, siger hun.

Kan håndtere problemerne selv
Med den rigtige støtte mener Helle Hansen, at ghettoområderne kan håndtere mange af problemerne selv.

- Hvis vores foreninger bliver stærkere, kan vi løfte en stor del af opgaverne selv. Vi bor og er her jo alle døgnets timer, siger formanden og uddyber:

- Vi havde tidligere en indsats, hvor der var ansat kommunale medarbejdere, som hjalp hvert enkelt barn med at begynde til en sportsgren. De var med hos familien og hjælpe og tog med ud i idrætsforeningen.

- Men det lukkede. Det er meget ærgerligt, for det var en stor succes, siger Helle Hansen.

Hun ser alligevel frem til, at der nu bliver afsat flere penge til politiet i området.

Vil udvide den sociale pejling
Blandt de nye initiativer er et såkaldt 360-graders eftersyn af kriminalitetstruede unge.

Samtidig vil Østjyllands Politi udvide den sociale pejling, hvor politiet tager ud i skoleklasser og taler med børn og unge om adfærd.

- Det er positivt, at de vil se på hele familien. Mange af vores beboere er vant til, at politiet har en bestemt rolle i de lande, hvor de kommer fra. Og politiet har simpelthen større autoritet end de kommunalt ansatte, siger Helle Hansen.

- Men jeg vil gerne understrege: Langt de fleste af vores beboere opfører sig altså allerede ordentligt, siger hun.