Gellerup på tegnebrættet

Arkitektkonkurrence skydes i gang

Det bliver fem stærke teams - SLA, Vandkunsten, MASU, Kirstine Jensens tegnestue og COBE - der skal give forslag til byrummene og bydelspark i Gellerup/Toveshøj.

Arkitektkonkurrencens første fase går i gang nu, og vinderprojektet offentliggøres i foråret 2014, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune har udskrevet en arkitektkonkurrence om udvikling af byrum og bydelspark i Gellerup/Toveshøj.

Konkurrencen er to-faset, og i første fase arbejder de fem teams hver for sig frem til årsskiftet, hvor forslagene præsenteres for et bedømmelsesudvalg.

Forslag bliver udstillet

De fem forslag vil også blive udstillet, så århusianere i Gellerup og resten af byen kan komme med input.

I 2. fase, der løber frem til foråret 2014, inviteres et eller to vinderforslag til forhandlingsbordet med en forhandlergruppe, der repræsenterer både boligforening, kommune og Realdania. Borgmester Jacob Bundsgaard (S) siger:

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fået så mange velkvalificerede bud. Det viser en stor interesse for at være med til at udvikle Gellerup-området fra et udsat boligområde til en attraktiv bydel, udtaler han.

Mere kvalitet

Også Brabrand Boligforenings næstformand Keld Albrechtsen glæder sig til at komme i gang:

- Nu skal beboerne og øvrige af byens borgeres input omsættes til konkrete bud på, hvordan der kan skabes rekreative områder, der giver beboerne mere kvalitet, men også inviterer byen ind, siger Keld Albrechtsen.

Udgangspunktet for arkitektkonkurrencen er det konkurrenceprogram, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening netop nu er ved at lægge sidste hånd på.

Her er et centralt element input fra aarhusianere i Gellerup og resten af Aarhus, som har været inddraget i en længere beboerinddragelsesproces i foråret 2013.

Inputtene er blevet samlet, bearbejdet og kombineret med viden fra fagpersoner og eksperter fra hele landet.

Vinderprojektet bliver offentliggjort inden sommerferien 2014.