Gellerup-klub skal lære af AGF

Fodboldklubber samarbejder om at udvikle talenter

01:04

1 af 2

Når spillerne fra fodboldklubben ACFC træner, sker det på arealerne ved Gellerupparken i Brabrand. En håndfuld kilometre derfra ligger byens fodboldstadition NRGI Park, hvor den aarhusianske fodboldklub AGF har hjemmebane.

De to klubber ligger fysisk tæt på hinanden, og nu er den afstand kun blevet endnu kortere sportsligt.

ACFC, der står for AktivitetsCenter Football Club, har nemlig indgået en samarbejdsaftale med talentafdelingen i AGF. En aftale, der går ud på at udvikle talenter på tværs af klubberne.

Klubben i Brabrand har 156 medlemmer, hvoraf de 84 er ungdomsspillere. De fleste har en anden etnisk baggrund end dansk.

Ungdomstræner Mahmoud Diwari fra ACFC ser aftalen som en stor anerkendelse og håber, at den kan komme de unge spillere til gavn ved, at de blandt andet vil blive mødt med øgede krav:

- Det er professionelt at være i AGF. Det synes jeg, vores børn har rigtig, rigtig godt af. De har godt af engang imellem at komme ud og være mere professionelle og lære at tage mere ansvar, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Med samarbejdet får ungdomsspillerne i ACFC muligheden for at komme ind og blive testet mod deres jævnaldrende i elitemiljøet i AGF.

Håbet er, at samarbejdet kan motivere og udvikle dem - og ikke mindst give dem blod på tanden, fortæller Mahmoud Diwari fra ACFCs ungdomsafdeling:

- Hvis vi kan få en spiller, som virkelig går hele vejen og får en ungdomskontrakt i AGF, og man får en, man kan se op til hele tiden, så er mulighederne bare større, siger han.

I videoen øverst i artiklen kan du høre, hvorfor lederen af talentsamarbejde Rasmus Stenild fra AGF synes, at samarbejdet med ACFC er fordelagtigt for begge klubber.