Gellerup klippes fra hinanden

Forvandlingen af det udsatte område er i gang

02:15

1 af 2

Nu begynder helhedsplanen for alvor at blive til virkelighed. På mandag begynder første etape af nedrivningen af tre boligblokke i Gellerup, og især fremgangsmåden er vigtig, da bygningerne er sårbare.

- Vi begynder med at tage brudstykker af bygningen oppefra. Det er vi nødt til, så bygningen har noget støtte. Hvis vi starter nedefra klapper det hele sammen, siger maskinfører Henning Kristensen, der skal være med til nedrivningsarbejdet, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

192 boliger med omtrent 600 mennesker har skulle finde sig et andet sted at bo, for at gøre plads til Aarhus Kommunes helt store byfornyelsesprojekt, hvor man vil forvandle Gellerup fra et udsat boligområde til en attraktiv bydel.

Før det bliver virkelighed, skal et stort arbejde overstås.

- Først klipper vi husene ned med de store gravmaskiner, det er det vi er i gang med nu. Når det så ligger på jorden, klipper vi det i stykker og får jernet ud af, og så bliver det knust, siger maskinfører Henning Kristensen.

Gruset fra Gellerup-bygningerne kan så genanvendes til for eksempel til at lave ny veje med.

Det er Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening der står bag den nye byfornyelsesplan "Helhedsplanen", der har en pris på mere end 1 mia. kroner.

Se reportage fra byggepladsen i Gellerup og mød en af beboerne ved at klikke på videoen øverst i artiklen.