Gellerup-dom får konsekvenser

Boligforening får medhold i udsmidningssag

Højesteret gav torsdag Brabrand Boligforening ret i, at foreningen handlede lovligt, da de smed flere familier ud af deres lejligheder. Dommen bliver mødt med tilfredshed i Brabrand Boligforening.

- Jeg er tilfreds med dommen. Det er en god løsning, at en udlejer kan ophæve lejemålet, hvis familien eller gæster opfører sig således, at det er uudholdeligt for de øvrige beboere, siger direktør i Brabrand Boligforening, Torben Overgaard, til Ritzau.

Årsagen til udsmidningen skyldes, at børn i familierne havde medvirket til ildspåsættelse af børnehaven Viben i Gellerupparken.

To familier protesterede over boligforeningens røde kort, og det er disse sager, som Højesteret nu har taget stilling til.

I strid med menneskerettighederne

De to familiers advokat har i landets øverste domstol hævdet, at opsigelsen af lejemålene i Gellerup er i strid med menneskerettighederne. De garanterer blandt andet borgernes ret til et familieliv.

I Brabrand Boligforening har man allerede set en positiv effekt af sagens massive omtale i medierne.

- Vores erfaring er, at i den tid der er gået, der har vi haft nogle situationer, hvor vi har fået en rigtig god dialog med de familier, som har haft problemer. Det betyder, at de beboere, der kunne finde på at være kriminelle, ved, at det har konsekvenser, siger Torben Overgaard.