Gellerup-blokke til genbrug

Materialer fra lejligheder skal sorteres

02:22

1 af 2

Hver en kubikmeter beton skal knuses, og glas og stål skal smeltes.

Der er næsten ikke noget materiale, der går til spilde, når tre boligblokke i Gellerupparken rives ned.

Boligblokkene på Bentesvej skal fjernes som en del af helhedsplanen for området, men selvom bygningerne gerne skulle være væk inden nytår, så får materialerne nyt liv.

Ifølge nedrivningsfirmaet P. Olesen & Sønner, som står for arbejdet med rive blokkene ned, bliver omkring 95 procent af materialerne genbrugt.

- For ti-tyve år siden, der væltede man stort set bare det hele sammen og kørte det ud på lossepladsen. Der genbrugte man ikke noget i forhold til, hvad man gør i dag, siger entreprenør Anker Olesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Størstedelen af betonet fra lejlighedernes vægge kan genbruges, efter det er blevet renset for miljøfarlige stoffer som for eksempel PCB.

Materialer som glas, stål og også radiatorer og hårde hvidevarer kan genbruges, mens træ fra for eksempel skabe og køkkener køres til forbrændingen, fordi de indeholder miljøfarlige stoffer.

Omkring 20 håndværkere arbejder på højtryk med at fjerne al indmaden fra de 192 lejligheder. Det tager omkring et par timer at rydde en lejlighed for al inventaret.

Se et tv-indslag om nedrivningsarbejdet øverst på siden.